Na jaren binnen 1 week verkocht

Enthousiast word ik door de eigenaar opgebeld. "We willen graag dat je foto's van ons huis komt nemen want het gaat opnieuw in de verkoop". Even enthousiast wordt ik ontvangen en wordt uit de doeken gedaan hoe de verkoop tot nu toe is verlopen.

En wat blijkt: Elk nadeel heeft zijn voordeel, want na jaren mensen te hebben rondgeleid door de woning die complimenten maar ook kritiek gaven wist hij wat kopers het liefste zagen. Eigenlijk was het al zijn huis niet meer. " Ik hoef het niet mooi te vnden als kijkers het maar mooi vinden".

Met alle 'aanbevelingen' werd het huis aangepakt met een fantastisch resultaat.

Na herplaatsing op Funda is het huis binnen 1 week verkocht!

En dit is het verschil:Woningpresentatieverkoopstyling

Bewezen resultaat

Natuurlijk roep ik het al jaren:"Goede foto's verkopen je huis"....maar ja , gezien mijn werk mag je dat ook van me verwachten. Dus ook al jaren bedacht ik manieren om het te bewijzen maar dat viel niet mee tot het toeval me hielp.

Binnen 1 week ontving ik twee aanvragen voor een huis dat al langer te koop stond op Funda, het ene huis bijna een jaar en het andere al 5 jaar. Ze waren al in prijs gedaald zonder resultaat. Voor beide huizen hebben we alléén de presentatie veranderd met nieuwe foto's, 360 graden foto's en video.

Al snel ontving ik deze mail: "Het huis is vanmorgen verkocht. Het regende bezichtigingen nadat vorig weekend de nieuwe foto's geplaatst waren. Dus wij zijn je erg dankbaar!"

  • aangeboden sinds 23 februari 2016
  • prijsdaling augustus 2016 €13.000
  • 04 februari nieuwe foto's geplaatst
  • 13 februari onder voorbehoud verkocht
  • 03 maart 2017 verkocht.
Zie voor het hele verhaal van het andere huis de volgende blog-post Te Mooie Foto's.

Te mooie foto's

“Ik wil even informeren naar de woningfotografie, mijn huis staat te koop en ik denk dat nieuwe foto’s nodig zijn, wil je eens kijken op Funda?”

Altijd leuk als iemand belt en helemaal als het een ‘probleemgeval’ is.
Want het huis stond al 5 jaar te koop en in die tijd was de prijs met €30.000 verlaagd. En nog kwamen er geen kopers. Als verkoper wordt je dan moedeloos, je kunt niet verder met je nieuwe plannen en het huis opknappen voor de verkoop lijkt ook zinloos.

Gelukkig was er duidelijk ruimte voor verbetering bij de foto’s en een pakket met 360graden foto’s en video zou nog zorgen voor een betere plaats op Funda.
Met dat plan bel ik terug. “Ja maar……werkt het ook voor mijn huis, dat is niet zo mooi hoor. De huizen die op je website staan zijn allemaal perfect, mijn huis is dat niet.”

We maken een afspraak en inderdaad het is niet het mooiste huis maar wel een ruim huis met veel mogelijkheden en een grote tuin. Ik ga aan de slag en gelukkig is ze heel blij met het resultaat. Ze plaatst het volgende bericht op mijn Facebookpagina:
"Wat ben ik blij dat ik mijn huis heb laten fotograferen en filmen door Woningfotograaf Brabant. Mijn presentatie is nu helemaal top!  Dank je wel ik ben super blij met het resultaat, dit had ik veel eerder moeten doen."

Begin februari stond alles opnieuw op Funda en een maand later is het huis verkocht.

En zo kwam ik erachter dat mooie foto’s klanten ook kunnen afschrikken, werkelijk nooit bij stilgestaan. Dus laat je niet intimideren door de huizen op de website, elk huis ziet er beter uit met goede foto’s.

woningfotograaf Tilburg

Alles kan weer terug

De meeste huizen van vrienden en bekenden waar ik kom zijn netjes. Zelfs al stap ik ergens onaangekondigd binnen dan nog is het gezellig en opgeruimd.

Maar als ik in datzelfde huis binnenstap als fotograaf dan is er iets geks aan de hand. Opeens zie ik de krant op tafel, de afstandsbediening van de tv op de bank, de kabels in de hoek, het etensbakje van de poes, kindertekeningen op de koelkast, grote familieportretten een prullenbak onder tafel.

Helemaal niet erg in het normale leven maar op de foto gaat het storen. We zijn natuurlijk ook vreselijk verwend, alle beelden die we zien, alle reclamefoto's zijn fantastisch voorbereid en fenomenaal in beeld gebracht. Dat is inmiddels de norm.

Maar zoals je zelf niet opeens een fotomodel bent zo is je huis ook niet zomaar gereed om in de spotlights te staan. Daar moet eerst wat 'make-up en een goede kapper' aan te pas komen.

Helemaal niet gek dus dat ik door vermoeide bezige huiseigenaren ontvangen word die net niet klaar zijn en nog snel de vloer in de hal willen dweilen en het kinderspeelgoed in garage de zetten.

Voor de meeste huiseigenaren is het een hele klus allles gereed te hebben voor de fotoreportage. Opluchting is er ook: "Wat ben ik blij dat er al een hoop is weggedaan voor de verhuizing" en "Eindelijk zijn de plinten vastgezet" tot een spijtig: "Nu is het huis eindelijk zoals ik het al jaren wilde hebben."

Zodra ik klaar ben daalt de rust weer neer met de verzuchting: "Gelukkig, alles kan weer terug".

En dat klopt...tot de eerste bezichtiging.

interieurfotograaf

Gluren bij de buren

Soms is er ineens die realisatie: ”Nu kan dus iedereen zomaar binnen kijken”.

Dat is best heftig. Niet alleen kan iedereen zien of je dingen hebt die het stelen waard zijn maar ook dat de tafel in de keuken aan vervanging toe is en de slaapkamer toe is aan een schilderbeurt. En zijn de meubels nier erg gedateerd?

Zoals bij de oudere mevrouw die zei: ”Ik heb maar een kleedje over dat versleten tafeltje gelegd” en “ Die kamer hoeft er niet op hoor.” Alles was supernetjes maar gedateerd na 50 jaar en plots was ze zich daarvan bewust.

Dat is een van de redenen dat ik altijd eerst een rondje met je door het huis loop. Ik kan aangeven hoe we alles zo netjes en mooi mogelijk in beeld kunnen brengen maar ook pols ik zo of er gevoeligheden liggen.

En daar houd ik rekening mee. Ik kies - zoals altijd - de meest fotogenieke hoek, vermijd hard licht en de hoeken die beter vergeten kunnen worden.

Dát huis is inmiddels verkocht en mevrouw was blij met de foto's ook als aandenken aan het oude huis.